Menu

Wizz Air

Advertisement

De beste vluchtaanbiedingen bij luchtvaartmaatschappij Wizz Air op eSky

Prijs voor persoon, retour

Advertisement

✔️ Waar vliegt Wizz Air naartoe?

De dienstregeling van Wizz Air omvat routes vanuit veel populaire steden. Gebruik de eSky-zoekmachine om de beschikbaarheid van de verbindingen te controleren.

✔️ Wanneer kun je de goedkoopste tickets kopen voor een vlucht met Wizz Air?

Het is het beste om ruim van tevoren kaartjes te kopen voor een vlucht met Wizz Air

✔️ Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vergelijkbare routes aan?

De routes naar de steden waarop Wizz Air vliegt worden ook uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen en u kunt ze vinden in de eSky-zoekmachine.

✔️ Kan ik een hotel boeken samen met een vlucht van Wizz Air?

Door de eSky-zoekmachine te gebruiken, kunt u een hotel samen met de vlucht boeken via onze Vlucht + Hotel-pakket. Dat is niet alleen comfortabel, maar bespaart u ook geld dankzij de pakketkortingen.

Lees meer over Wizz Air

Wizz Air

WizzAir is een low-cost luchtvaartmaatschappij dat gespecialiseerd is in goedkope vluchten. WizzAir is opgericht in 2004 en het bedrijf is actief in Midden- en Oost-Europa, West-Europa, Georgië, Israël en Turkije.. Veel reizigers vragen zich af hoe WizzAir zulke goedkope vliegtickets kan aanbieden. Dat kan omdat deze vervoerder voornamelijk op kleine luchthavens vliegt. En dit zorgt weer voor goedkopere luchthavengelden en voor goedkopere luchtvaartservices. Ze bieden daarbij slechts één boekingsklasse aan, met lederen stoelen en er is verder geen stoeltoewijzing. Gastronomische diensten aan boord worden aangeboden tegen een toeslag. Deze low-cost luchtvaartmaatschappij heeft zich sinds 2004 zeer goed ontwikkeld. Er werken nu meer dan 2000 werknemers en ze vliegen op 340 routes. WizzAir heeft zijn thuisbasis in Boedapest, namelijk op de luchthaven Liszt Ferenc. Dit is de tweede grootste luchthaven van Midden-Europa. Wizzair passagiers die toegang tot de Exclusive Lounge aanschaffen kunnen profiteren van onder andere gratis maaltijden en drankjes, internettoegang, pers, tv en gebruik maken van faciliteiten zoals een badkamer en wachtkamer.

WizzAir vluchten

Tegenwoordig maakt een groot aantal reizigers gebruik van de diensten van low-cost  luchtvaartmaatschappijen. WizzAir bied veel verschillende routes aan waar men goedkope vluchten kan boeken . Welke bestemmingen vliegt WizzAir naartoe? De luchtvaartmaatschappij is actief in heel Europa en ook in het Midden-Oosten. Het bedrijf heeft ongeveer 30 operationele bases en elke vlucht wordt uitgevoerd met een modern vliegtuig want er bevinden zich tientallen moderne toestellen in de vloot van deze vliegmaatschappij.

Low-cost luchtvaartmaatschappijen zijn de afgelopen jaren enorm in trek en voor reizigers is het een van de meest gekozen vervoermiddelen . Welke bestemmingen vliegt WizzAir naartoe? De Wizzair kaart met luchtverbindingen groeit nog steeds - momenteel bevat deze enkele honderden routes in Europa en het Midden-Oosten. De vervoerder heeft ongeveer 30 operationele bases en in Nederland vliegen ze op Eindhoven. Alle vluchten worden uitgevoerd met moderne vliegtuigen. De vloot van WizzAir bestaat uit tientallen moderne toestellen die zorgen voor reiscomfort en veiligheid voor passagiers en personeel. WizzAir maakt gebruik van vliegtuigen uit de Airbus A320-serie waaronder de A320. De vloot van de budgetmaatschappij groeit voortdurend en ze hebben net een bestelling geplaatst voor nieuwe toestellen, met onder andere  de A322neo.

 

Wat is het bagagebeleid van Wizz Air?

WizzAir heeft zijn eigen bagagebeleid. In de handbagage mogen niet zomaar alle items aan boord worden meegenomen. De belangrijkste regel is dat passagiers geen gevaarlijke voorwerpen mogen vervoeren, bijvoorbeeld voorwerpen met een scherpe rand. Het is wel toegestaan om medicijnen, persoonlijke items, laptop, kleding, etc. mee te nemen. Houd er met handbagage rekening mee dat het verboden is om vloeistoffen mee te nemen die niet in een plastic etui zitten of meer dan 100 milliliter omvatten. Per persoon mag je maximaal 1 doorzichtig hersluitbaar zakje van maximaal 1 liter meenemen. De items in dit doorzichtige zakje mogen per stuk maximaal 100 milliliter bevatten. Controleer voordat de reis begint de douanevoorschriften van het land van bestemming. In geval van twijfel over een item, is het de moeite waard om via de website van de Civil Aviation Authority een lijst met items te downloaden die in het luchtvervoer verboden en toegestaan zijn.

Met WizzAir kunnen passagiers één stuk handbagage aan boord meenemen (inbegrepen in de prijs van het ticket) met maximale afmetingen van 55x40x23 cm. Handbagage mag verder maximaal 10 kg wegen. Passagiers kunnen ook een kleine extra bagage aan boord meenemen maar dit gaat gepaard met extra bagagekosten. Deze kleine bagage kan bijvoorbeeld een tas of een laptoptas zijn. De maximale afmetingen hiervan zijn 40x30x18 cm.

 

Bagagebeleid van WizzAir

Alle afmetingen en gewichtslimieten worden nauwkeurig gespecificeerd door de luchtvaartmaatschappij. Elke passagier moet zich houden aan het bagagebeleid van de vervoerder. In het geval van internationale routes, moet er ook rekening worden gehouden met de aangepaste regelgeving van het land van bestemming. In geval van twijfel, bezoek dan de website van de Civil Aviation Authority met alle informatie over de wettelijke voorschriften van wat wel en wat niet mee mag worden genomen.

Passagiers bij WizzAir mogen één stuk handbagage meenemen. Dit stuk handbagage is inbegrepen in de ticketprijs en mag maximaal 40 x 30 x 20 cm groot zijn en niet zwaarder wegen dan 10 kg. Reizigers kunnen ook de WIZZ Priority-service kopen. Hiermee kunnen ze nog een extra item aan boord meenemen. Dit stuk handbagage mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 23 cm.

Passagiers van WizzAir kunnen maximaal 6 items meenemen als ruimbagage - 3 met een maximumgewicht van 32 kg en een maximale grootte van 149 x 119 x 171 cm, 2 die maximaal 20 kg kunnen wegen en 1 met een 10 kg limiet. Andere combinaties van ruimbagage kunnen niet online worden aangekocht. Ruimbagage kan worden aangeschaft tijdens het boekingsproces of na het online inchecken. Passagiers kunnen tot drie stuks bagage online toevoegen, en nog drie stuks op de luchthaven.

 

WizzAir ruimbagage

 

Wat mag ik bij Wizzair in het ruimbagage meenemen? Het bagagebeleid van WizzAir is ook van toepassing op de inhoud van ruimbagage. De vervoerder moet ervoor zorgen dat elke passagier veilig is tijdens de vlucht.

Hoe ruimbagage in te pakken? Grote sportuitrusting of gereedschap kan worden meegenomen. Zuurstoftanks of draagbare medische elektronische apparaten zijn ook toegestaan. De vervoerder is echter niet verantwoordelijk voor mogelijke schade, dus het is wel een risico om waardevolle of delicate items mee te nemen. Passagiers mogen bepaalde giftige materialen, spuitbussen en dranken met meer dan 70% alcohol niet aan boord mee nemen. Het toegestane aantal stuks ruimbagage is 6, en elk met een maximaal gewicht van 32 kg.

 

De toegestane afmetingen van ruimbagage bij WizzAir zijn 149x119x171 cm. Let op! Met WizzAir kan ook bagage worden gekocht na het online inchecken

WizzAir - online inchecken

Veel passagiers willen het graag weten - Hoe online in te checken bij WizzAir? Deze service is eigenlijk heel handig en simpel. De passagier hoeft alleen maar op de online inchecklink te klikken die per e-mail is verzonden om zijn reservering te bevestigen. Voer vervolgens de gegevens in en print de boardingpass uit.

Deze service is geheel gratis. Passagiers moeten echter goed in de gaten houden vanaf wanneer ze online in kunnen inchecken. Bij WizzAir is de online incheckservice 30 dagen vóór de vluchtdatum beschikbaar. Als er tijdens het reserveringsproces geen stoel is gereserveerd tegen meerprijs, dan kan er vanaf 48 uur voor vertrek ingechecked worden. Vergeet niet het afgedrukte boardingpass mee te nemen en het legitimatiebewijs dat is gebruikt voor het online inchecken.

Hoe een vliegticket om te boeken bj WizzAir?

Bij WizzAir kunnen passagiers tickets omboeken. Deze service is voor een meerprijs beschikbaar. Hoe een ticket om te boeken bij WizzAir? Passagiers kunnen de route of de reisdatum van hun goedkope vluchten tot zelfs 3 uur voor vertrek nog wijzigen. Er is ook een mogelijkheid om de naam van de passagier te wijzigen, of om enkele extra services aan te schaffen zoals extra bagage of een comfortabelere stoel aan boord van het vliegtuig. Deze wijzigingen dienen ook uiterlijk 3 uur voor vertrek te worden aangepast. Er zijn echter ook enkele situaties waarin een gratis wijziging in online boeken kan worden aangebracht:

  • wijzigingen van 1-3 tekens in de naam van de passagier,
  • geslachtsveranderingen van passagiers (waneer er een fout gemaakt is tijdens het boeken en een vrouw als man gemarkeerd is en vice versa)
  • wijziging van verkorte gegevens in volledige naam en achternaam

 

WizzAir stoeltoewijzing

Bij WizzAir kunnen passagiers tijdens het boekingsproces een stoel in het vliegtuig reserveren, maar deze service is wel gekoppeld aan een extra vergoeding. Er zijn echter ook enkele uitzonderingen, zoals passagiers met Wizz Go- of Wizz Plus-pakketten - zij mogen zonder extra kosten een stoel in het vliegtuig uitkiezen. Als de passagier geen stoel reserveerd, dan wijst WizzAir 48 uur voor het geplande vertrek een stoel toe in het vliegtuig. De mogelijkheid om een stoel te kiezen is ook beschikbaar na het online inchecken, 3 uur voor vertrek. Reizigers kunnen ook de Wizz Priority-service aanschaffen. Hiermee kan de passagier met prioriteit aan boord van het vliegtuig instappen. Bij interesse voor deze optie, kan dit worden gekocht tijdens de boeking, na de boeking, via de klantenservice of op de luchthaven zelf . Voor meer informatie over de Wizz Priority-service of voor beoordelingen over deze luchtvaartmaatschappij, ga dan naar de website van de vervoerder.

Voedsel mee aan boord nemen bij WizzAir

Passagiers van WizzAir mogen voedsel aan boord meenemen, maar ze moeten zich wel aan een paar eenvoudige regels houden. Alle producten moeten nog in de originele verpakking zitten. Als het gaat om vloeibaar voedsel, is er een heel belangrijke regel - het moet worden vervoerd in containers van 100 ml in een plastic zak met een inhoud van 1 liter. Passagiers die met een baby vliegen, kunnen zoveel babyvoeding mee nemen als nodig is. En er moet ook rekening worden gehouden met de beperkingen die voortvloeien uit de douanevoorschriften van het land van bestemming.

Tijdens de vlucht kan men gebruik maken van de Wizz Café-services, waaronder snacks, broodjes, warme en koude dranken en alcohol.

Wanneer heeft WizzAir promoties?

Veel mensen kiezen voor goedkope low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals WizzAir, omdat ze geen dure vliegtickets meer willen kopen. Passagiers willen graag weten wanneer WizzAir promoties heeft en ze stellen zichzelf daarbij ook de vraag – hoe betrouwbaar is WizzAir? WizzAir is een modern bedrijf met veel interessante aanbiedingen en diensten van hoge kwaliteit. Informatie over actuele aanbiedingen is te vinden op de website van de vervoerder, daarom is het dus de moeite waard om deze website regelmatig te bezoeken. Passagiers die goedkope vluchten willen vinden, is het aangeraden om de sociale media van de luchtvaartmaatschappij te volgen of om zich te abonneren op de Wizz-nieuwsbrief. Ze kunnen verder ook lid worden van de Wizz Discount Club. Ze kunnen hiermee extra kortingen krijgen want er bestaan namelijk speciale promoties die alleen beschikbaar zijn voor clubleden.