Menu

Boek goedkope vliegtickets en bespaar geld

 • 3 miljoen tickets verkocht
 • 950 luchtvaartmaatschappijen
 • 3038 vliegvelden
 • 18 jaar ervaring
Boek een vlucht en ontvang een speciale hotelaanbieding. Bespaar tot 30%! details

Hoe te zoeken naar goedkope vluchten?

Het is mogelijk om de wereld rond te reizen zonder het huishoudgeld te belasten. Hoe goedkoop te reizen?
Hier zijn de verschillende manieren om goedkope vluchten te vinden.

 • Dankzij een uitgebreid aanbod van verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn goedkope vluchten naar vrijwel elke plaats in de wereld binnen handbereik. Hoe vliegtickets te kopen voor een aantrekkelijke prijs? De regel is simpel: hoe eerder we een ticket boeken, hoe beter onze prijs zal zijn. Dit geldt vooral voor goedkope luchtvaartmaatschappijen, maar ook reguliere luchtvaartmaatschappijen verhogen gewoonlijk de ticketprijzen twee weken of eerder vóór het vertrek. Het beste is om vliegtickets ongeveer drie of vier maanden vóór het geplande vertrek te boeken. Het is echter ook de moeite waard om goedkope last-minute of first-minute vluchten te bekijken - dit is een goede optie voor degenen die flexibel met reisdatums kunnen zijn. Het is aangeraden om de prijs van vliegtickets drie dagen vóór of na de gekozen reisdatum te vergelijken omdat het verschil aanzienlijk kan zijn.

 • De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren in de avond, ochtend of weekend hogere prijzen voor vliegtickets. Daarom loont het de moeite om op een doordeweekse dag te vliegen, bij voorkeur vroeg in de morgen of voor het middaguur. Luchtvaartmaatschappijen verhogen de ticketprijzen ook voor vluchten die vertrekken tijdens of een enkele dagen voor de vakantie. Als we toch in deze periode willen vliegen, moeten we de vlucht zo vroeg mogelijk boeken. Waneer we door de week aanbiedingen van vliegtickets doornemen, zullen we sneller goedkope tickets vinden. Bij voorkeur in de ochtend want de meeste reizigers kopen hun tickets in het weekend of in de avond. Luchtvaartmaatschappijen zijn zich hiervan bewust, en daarom kan het duurder zijn om vliegtickets op deze specifieke tijden te boeken.

 • Regelmatig aanbiedingen van vervoerders doornemen is erg tijdrovend, maar het is een van de bewezen manieren om goedkoop te vliegen. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatig ticketpromoties, terwijl andere reizigers liever verrassen. Om het zoeken naar vluchten makkelijker te maken, is het een goed idee om je te abonneren op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor komt alle informatie, zoals vluchtpromoties, scherp geprijsde vluchten naar een bepaalde stad of last-minute vluchtaanbiedingen, direct in je mailbox. Je kan ook goedkope vliegtickets krijgen door je aan te melden voor het loyaliteitsprogramma van de desbetreffende vervoerder. Dit is een geschikte oplossing voor degenen onder ons die vaak met één luchtvaartmaatschappij reizen. Het volgen van de luchtvaartmaatschappij op sociale media en het deelnemen aan winacties georganiseerd door de vervoerder is een andere manier om goedkoop te reizen per vliegtuig.

Waar te zoeken naar goedkope vluchten?

Om het zoeken naar goedkope vluchten stukken makkelijker te maken hoef je alleen maar een paar tips te onthouden.

 • Social media zijn erg handig bij het zoeken naar goedkope vliegtickets. Veel mensen reizen regelmatig en weten precies wanneer ze promoties kunnen verwachten of wanneer een vliegticket naar bijvoorbeeld Wenen goedkoper zal zijn. Het is het waard om deel te nemen aan reisgroepen op Facebook of internetfora en de tips van anderen te gebruiken. Sommige leden willen hun vliegtickets verkopen, terwijl anderen naar reisgenoten zoeken. Vliegtickets boeken met een persoon die lid is van een loyaliteitsprogramma van een bepaalde luchtvaartmaatschappij garandeert een lagere ticketprijs.

 • Aanmelden voor de nieuwsbrief van een luchtvaartmaatschappij is een goed idee, maar de zogeheten prijsmeldingen zijn ook het vermelden waard. Dit is de ideale oplossing waneer je geïnteresseerd bent in het vinden van een vlucht naar een specifieke stad of land en flexibel kan zijn met de datum van de reis. Dankzij de prijsmeldingen kunnen we wijzigingen in de prijs van de vlucht naar de gekozen bestemming volgen en weten we wanneer de vliegtickets een lagere prijs bereiken. De eSky-prijsmelding is een gratis service waarbij per e-mail informatie wordt verstrekt over de vluchten waarin je geïnteresseerd bent. Daardoor ben je niet langer op zoek naar goedkope vliegtickets, maar vinden de aanbiedingen jouzelf! Je kan je op elk gewenst moment afmelden voor de prijsmeldingen .

 • Een van de meest eenvoudige en bewezen manieren om goedkope vluchten te zoeken, is om een zoekmachine voor vluchten te gebruiken. We kunnen aanbiedingen van tientallen vervoerders vergelijken en daaruit de beste kiezen, allemaal op één plek. Deze oplossing helpt veel tijd te besparen – je hoeft voor de aanbiedingen van verschillende vervoerders niet met meerdere tabbladen te browsen. Het enige wat je moet doen is de zoekcriteria instellen en na een paar seconden zal de applicatie zoeken naar alle mogelijke goedkope vluchten voor jou. De eSky-zoekmachine voor vluchten is gratis en daarmee kan je niet alleen goedkope vluchten vinden en boeken, maar kan je ook een hotelreservering maken of een auto op de luchthaven huren.

Hoe goedkope vluchten te vinden?

Om goedkope vluchten te vinden naar de bestemming waarin je geïnteresseerd bent, moet je de zoekcriteria bepalen.

 • Gebruik maken van de eSky zoekmachine voor goedkope vluchten is intuïtief. De eerste stap is het bepalen van de basiscriteria voor de zoekopdracht: of het een enkele reis of een retour is, het aantal passagiers en hun leeftijd, evenals de plaatsen en datums van vertrek en aankomst. Vervolgens moet je op het pictogram "Zoeken" klikken. De applicatie zoekt naar goedkope vluchten volgens de gestelde criteria en toont een lijst met alle resultaten. Elk van hen bevat de volgende informatie: reiskosten per persoon, vertrek- en aankomsttijden, totale reisduur, evenals suggesties om over te stappen.

 • Bij elk van de resultaten staat het pictogram "details". Nadat je hierop hebt geklikt, krijg je informatie over de luchtvaartmaatschappij die de route bedient, het vluchtnummer, de reisklasse en een scala van diensten aan boord – of ruimbagage in de ticketprijs is inbegrepen of als je tijdens de vlucht snacks en drankjes krijgt enz. Vervolgens klik je op "Boekingsvoorwaarden", wat aangeeft of de ticketprijs inclusief alle luchthavenbelastingen en kosten is, of dat dit er bij het boeken nog bijkomt.

 • Soms kan de lijst met vluchten te lang zijn. Om de zoekresultaten te verfijnen, moet je klikken op het pictogram "Filters weergeven" en aanvullende zoekcriteria instellen: de gewenste vertrek- en aankomsttijden, luchtvaartmaatschappijen, het aantal overstappen (of niet overstappen), en ook de luchthavens. Hiermee zal de zoekmachine goedkope vliegtickets vinden die bij uitstek geschikt zijn aan jouw eisen. Het enige wat je nog moet doen is een stoel reserveren in het vliegtuig. Als geen van de goedkope vliegticket-resultaten aan de criteria voldoet, dan is het overwegen van een vlucht die ongeveer 3 dagen eerder dan de gekozen datum vertrekt ook wellicht een interessante optie. Het is namelijk mogelijk dat de prijs van tickets op deze dagen lager zal zijn.

 • Hoe goedkope vluchten boeken?

  Hoe een vliegticket boeken? Het boekingsproces voor vliegtickets duurt niet lang en de volgende stadia worden op een eenvoudige en overzichtelijke manier gepresenteerd. Als je al een goedkope vlucht hebt gekozen uit de resultaten van de zoekopdracht, hoef je alleen nog maar op het pictogram 'Selecteren' te klikken en wordt je doorgestuurd naar de volgende fase van de boeking. Op de volgende pagina kan je informatie over de geselecteerde vlucht vinden, evenals de beschikbaarheid en kosten van de reisverzekering.

  Na het invullen van de gegevens klik je op "Doorgaan". Op de volgende pagina moet je een formulier voor persoonlijke gegevens invullen en aanvullende services selecteren, zoals bijvoorbeeld online inchecken. Je zult ook de betaalmethode voor het vliegticket moeten kiezen en de betaalkaartgegevens en contactgegevens invoeren. Nadat je alle vereiste velden hebt ingevuld, klikken we op 'Boeken en betalen'. De laatste stap is het doen van de betaling voor het ticket. Klaar!

 • Goedkope vluchten in België en in het buitenland

  Het gebruik van een zoekmachine voor vluchten is een geweldige manier om goedkope binnenlandse en internationale vluchten te vinden, maar dit is nog niet alles. Onze applicatie maakt het ook mogelijk om de beste deals voor accommodatie te zoeken, evenals mogelijkheden voor transport op plaats van bestemming. Een hotel boeken of een auto huren op de luchthaven wordt veel eenvoudiger en goedkoper! Er bestaat ook de mogelijkheid om aanbiedingen te zoeken die zowel een vlucht als accommodatie combineren..

  De applicatie maakt het mogelijk om de goedkoopste vliegtickets te vinden van luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, Wizz Air, LOT, Lufthansa en nog vele andere. Naast het handmatig zoeken naar vluchten met behulp van deze applicatie, is het ook interessant om regelmatig aanbiedingen te bekijken in de sectie 'Deals'. Vliegtickets zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 9 (voor een enkele vlucht). Op de website bevindt zich ook een Flightradar.

Wij weten echt wat reizen is

Bekijk de artikelen uit onze Reisgids

Je hebt een bestemming uitgekozen en de vliegtickets al geboekt...maar hoe zit het nou met de bagage? Voordat je een koffer of tas inpakt, moet je..

Om veiligheidsredenen wordt in de internationale wetgeving aangegeven, welke voorwerpen wel en welke niet mogen worden vervoerd tijdens de vlucht...

De regels voor het inpakken van handbagage Wilt u geld besparen met reizen? Pak uw handbagage dan op de juiste manier in! Dit is vooral erg..