Menu

Hoe vervoer ik mijn sportuitrusting per vliegtuig?

Hoe vervoer ik mijn sportuitrusting per vliegtuig?

Luchtvaartmaatschappijen bieden het transport van sportuitrusting aan als extra service. Afhankelijk van de vervoerder, kan dit worden opgenomen in de standaard toegestane hoeveelheid bagage of er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. Vergeet niet om deze service van tevoren aan te vragen - door contact op te nemen met ons callcenter - omdat het veel duurder kan zijn om de sportuitrusting op de luchthaven als bagage te registreren.


Hoe moet ik mijn sportuitrusting voorbereiden voor het inchecken?

Fietsen

• Verwijder de pedalen of zet ze vast zodat ze niet uitsteken.
• Schroef het voorwiel los en bevestig het aan het frame,
• Plaats en bevestig het stuur langs het frame,
• Laat de banden leeglopen,
• Verpak de fiets in speciale rekfolie, een plastic zak of een kartonnen doos.

Duikuitrusting

• Leeg de luchttank,
• Zet alle schakelaars en kleppen in de UIT-stand,
• Verwijder alle stroombronnen en lampen.

Een duikuitrusting kan alleen als ruimbagage worden vervoerd en is onderworpen aan gewichtslimieten en extra bagagekosten.

Breekbare elementen moeten zorgvuldig worden beveiligd. U kunt deze bijvoorbeeld in schuim wikkelen. Als u een harpoenwerper wilt meenemen, dan moet deze goed worden beveiligd en de munitie  moet afzonderlijk verpakt worden.

Surfplank

Het vervoeren van een surfplank of een windsurfplank is altijd onderworpen aan extra kosten, omdat dergelijke items nooit zijn inbegrepen in de toegestane limieten voor ruimbagage.

Belangrijk!

Als het gewicht van de surfplank met tuigage meer dan 50 kg is, dan is transport alleen mogelijk als vrachtdienst.
KLM is een van de luchtvaartmaatschappijen die vervoer voor surf- en windsurfuitrusting aanbieden. Het is echter ook mogelijk op sommige low-cost luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair en Wizz Air.

Ski's en snowboards

Het vervoer van ski's en snowboards is mogelijk bij bijna alle luchtvaartmaatschappijen. Dergelijke uitrusting wordt behandeld als sportbagage - een stuk bagage kan bestaan uit een paar ski's met gespen en bevestigingsmiddelen plus skischoenen (voor waterskiën - alleen ski's).

De ski's moeten in een ski-koffer verpakt worden.

De kosten voor het vervoer van sportbagage kunnen verschillen, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Veel traditionele luchtvaartmaatschappijen (zoals KLM en Lufthansa) accepteren sportartikelen als ruimbagage en brengen geen extra kosten in rekening voor de service.

Golfclubs

Bij low-cost luchtvaartmaatschappijen wordt het vervoer van sportbagage in rekening gebracht volgens het tariefschema van de vervoerder. De meeste traditionele luchtvaartmaatschappijen bieden het vervoer van golfclubs buiten het limiet van gratis handbagage aan zonder extra kosten. Dergelijke kosten kunnen echter in rekening worden gebracht als de golftas met clubs een afwijkende maat heeft of het gewicht van alle sportbagage bepaalde limieten overschrijdt (meestal 15 kg).

Tips en suggesties in dit artikel en gerelateerde artikelen zijn uitsluitend informatief en als hulp bedoeld en kunnen geen grondslag vormen voor een claim jegens eSkyTravel.be.

Heeft u in dit artikel de informatie gevonden waarnaar u op zoek was? Ja | Nee
Mijn mening over dit artikel:
Bedankt voor uw mening!