Menu

Bagage: grootte en gewicht - Ryanair

Ryanair

Bagage: grootte en gewicht - Ryanair

Hoeveel handbagage mag je meenemen waneer je met Ryanair vliegt? Handbagage moet voldoen aan de beperkingen voor afmetingen en gewicht zoals bepaald door de luchtvaartmaatschappij. Je kunt echter een extra kleinere tas aan boord meenemen waarvan het gewicht niet is aangegeven.

Op Ryanair-vluchten is ruimbagage niet inbegrepen in de ticketprijs. Maar het is mogelijk om dit te kopen op eSky.com. De kosten voor ingecheckte bagage zijn afhankelijk van wanneer je wilt reizen.

Ryanair - toegestane handbagage

Ryanair heeft een nieuw bagagebeleid aangekondigd dat vanaf 1 november 2018 van toepassing is. Passagiers mogen nu slechts één kleine persoonlijke tas meenemen in de cabine. Deze tas mag niet groter zijn dan 40 x 20 x 25 cm. Alleen voor passagiers met prioriteit is grotere handbagage toegestaan (niet groter dan 55 x 40 x 20 cm en max. 10 kg) Dus diegenen die hebben betaald voor instappen met prioriteit, kunnen twee tassen in de cabine meenemen - één gewone handbagage en één kleine persoonlijke tas.

gratis toegestane baggage

maximale afmetingen

maximaal gewicht

kosten

NEE - handbagage

55 x 40 x 20 cm

10 kg

vanaf €6*

JA - kleine tas **

40 x 20 x 25 cm

geen limiet

-

* Deze optie is alleen beschikbaar voor passagiers die prioriteit hebben geboekt.

** De kleine tas moet onder de stoel aan de voorkant passen - anders kunnen er extra kosten van toepassing zijn. Ook worden bij de gate extra kosten in rekening gebracht voor passagiers die zonder prioriteit die een tweede tas meenemen.

Reis je alleen met handbagageControleer wat je wel en niet mag meenemen!

Let op dat de afmetingen inclusief wielen, handvat, zakken en andere uitstekende onderdelen zijn.

 

Baby's tot 2 jaar hebben geen recht op gratis toegestane bagage, maar ouders kunnen wel 1 item met babybenodigdheden tot 5 kg meenemen.

type bagage

maximale grootte

maximum gewicht

aantal stukken

kleine ruimbagage

55 x 40 x 20 cm

10 kg

1

normale ruimbagage

81 x 119 x 119 cm

20 kg

2

Online gekocht *

Gekocht op de luchthaven *

vanaf € 25

Kosten overbagage **

vanaf € 40

Tariffa per bagaglio in eccesso**

€ 10 per kg

 

 

 

 

 

 

* De kosten voor ingecheckte bagage kunnen variëren, afhankelijk van de reisdatum en bestemming. De tabel toont de tarieven - van minimale tot maximale kosten voor elke ingecheckte tas.

** De toeslag voor extra bagage kan alleen op de luchthaven worden betaald.

Tips en suggesties in dit artikel en gerelateerde artikelen zijn uitsluitend informatief en als hulp bedoeld en kunnen geen grondslag vormen voor een claim jegens eSkyTravel.be.

Heeft u in dit artikel de informatie gevonden waarnaar u op zoek was? Ja | Nee
Mijn mening over dit artikel:
Bedankt voor uw mening!